A BABBI TÖRTÉNETE EGY CSALÁD TÖRTÉNETE.
Olaszország egy hagyományokban és gasztro-kultúrában rendkívül gazdag
területén, Romagnaban, cukrászat iránti szenvedéllyel körülvéve nőtt fel
Attilio Babbi.
Sok évnyi cukrászipari tapasztalattal az 1940-es évek végétől kezdve
Cesenában kezdett fagylalt alapanyagok gyártásába. A célja az volt, hogy
mindenki számára még élvezetesebbé tegye a Romagnai nyarat. 1952-ben
megalapította a Babbi cukrász üzemet, ahol tölcséreket, ostyákat és
fagylalt alapanyagokat gyártottak fagylaltkészítők számára.
Alapanyagainak minősége és frissessége hamar az egyik legfontosabb
szereplővé tetta Attiliot a kézműves fagylaltok piacán. Azonban a
fagylaltalapanyagok leginkább a nyári időszakban fogytak, így 1958
telétől kezdve másfajta termékeket is elkezdtek előállítani. Így
születtek meg a Babbi cukrászati különlegességei.
Attilio cukrászati különlegességeit a kezdettől fogva nem a tömegpiacra
szánta. Termékei egyedi, finomított alapanyagokból készültek hosszas,
akkurátus kézműves eljárással. Így született meg a Viennesi és a
Waferini ostya, melyek mára az egész világon ismertek és széles körben
nagyra értékeltek.
Későbbiekben Attilio fia, Giulio vezetésével a Babbi már Romagna határain
túl is kiszolgálta a cukrász- és fagylaltmestereket. A termékei
exkluzivitásának és eredetiségének köszönhetően a Babbi megkapta az "Olasz
Fagylalt Legendája" címet.
A gyártás minden lépése a fő üzemben történik: a kenhető krémek
gyártása, a paszták pasztörizálása, az ostyák sütése és a mogyorók,
mandulák, pisztáciák pörkölése is. A kézműves eljárásnak és
szakértelemnek hála a Babbi mára garanciát jelent a kiváló
minőségre.
Több mint 60 évnyi munka, elszántság, áldozat, kitartás, hagyomány
iránti tisztelet és a cukrászipar iránti szenvedély tette lehetővé, hogy
a Babbi termékeit a világ minden részén teljes elégedettséggel
használják.
BABBI FŐ TERMÉKKÖREI: