Ön találkozott már Desszertötletek katalógusunkkal? Inspirálódott belőle, netán használta valamelyik receptet a saját ízlésére alakítva?
Versenyünket ennek okán hirdettük meg!
Receptötletek katalógusunkba olyan tortákat, pohárkrémeket és tányérdesszerteket készítettünk, melyek változatosan elkészíthetőek cukrászok, hotelek, kávézók és éttermek kínálatába. Ötleteket szerettünk volna bemutatni a fagylaltalapanyagok cukrászati használatára, a minőségi félkész- és kész alapanyagok felhasználására, melyekkel könnyen és gyorsan kiváló minőségű desszertek készíthetőek!
A verseny feltétele mindössze az volt, hogy az indulók legalább 2 féle - a katalógusban használt kiemelt márka- alapanyagát használják a desszertben. És innentől csak a képzelet szabhatott határt!
15 cég nevezett 21 mennyei süteménnyel: gyönyörű tortákkal, modern tányérdesszertekkel, divatos félgömb és gömb alakú desszertekkel és pohárkrémekkel.
A desszertek értékelésére a Jardinette kertvendéglőben került sor egy finom borvacsorával egybekötve. A zsűri tagjai pedig maguk a versenyzők voltak! Így szakmai szemmel, a vásárlói igényeket és a piaci helyzetet ismerve minden résztvevő zsűrizhette "íz" és "kinézet" alapján a kreációkat.
Bátran mondhatjuk, hogy már a 21 desszert végig kóstolása is nagy kihívást jelentett, hát még a pontozása a finomabbnál finomabb és szebbnél szebb kreációkat látván.
Örömmel hirdettük ki I. Desszertötletek versenyünk nyerteseit:
„Összesített kategóriában”: Kesukaramell – Pierre cukrászda, Karácsonyi Péter
"Legszebb sütemény”: Kislak desszert - Gastro Operator kft., Gróf Gergely és Szoljár Csaba
„Legfinomabb sütemény”: Szicíliai álom - Punto Trade Kft. Iváncsics Alexandra