Tréning Philippe Urweiller francia mestercukrásszal a Békás kft-nél
Az alapanyagok forgalmazása mellett törekszünk arra, hogy különböző felhasználási módokat, recepteket és más országbeli trendeket mutassunk be partnereinknek.
Öröm láttuk vendégül Philippe Urweiller 3. generációs francia mestercukrászt és csokoládémestert, aki olyan cukrászdákban és éttermekben szerzett tapasztalatot, mint a 3 Michelin csillagos Paul Bocuse étterem, a Ladurée és a Maison Pierre Hermé cukrászda Párizsban
Legnagyobb sikere kétségtelenül, az újhullámos Kókuszos-maracujás entremetnek volt sárga tükörglazúrral borítva. Egyszerű és elegáns kinézete, selymes textúrája és mediterrán ízvilága mindenkit megfogott. A piskótája gluténmentes kókuszos-mandulás dacquoise piskóta, amire kókuszos angolkrém, valamint maracuja és kókusz zselé került és a sárgára színezett tükörglazúr tette tökéletessé.
A Mont blanc tart-ot minden országban kicsit másként készítik, legtöbbször gesztenyepüré toronnyal a tetején. A mostani, újított verzió alapja egy mandulakrémes tart, amire feketeribizli zselé és gesztenye mousse került és mindezt lila tükörglazúrral és habcsókokkal díszítettük. A nagyon mandulás és nagyon finom Málnás financier többféle formában süthető, most egy egyszerű muffin formát használtunk, a végeredmény a málnás zselével pedig egyszerűen fenséges!
A fatörzs igazi karácsonyi desszert, most pedig egy teljesen más formáját ismerhették meg a résztvevők gesztenyés változatban: a feltekert piskóta helyett egy formába töltött gesztenyés íz kavalkádot ismerhettünk meg gesztenyével, mandulás brownie-val és fehércsokoládés tükörglazúrral.
Meggyes pillecukorból a tojásfehérje mentes változat készült, ami gyors és játékos desszert és tökéletes díszítője lehet a karácsonyi asztalnak és a halloween-i forgatagnak egyaránt. Kiszúróformákkal bármikor a szezonnak megfelelő édesség készíthető belőle. És bár az időjárás már nem a fagylaltnak kedvez, készült mennyei mangó-, licsi-, és lime sorbet is, mely receptek elővehetőek majd a nyári időszakban is.
A bemutatón lehetőség nyílt az összes Léonce Blanc püré kóstolására, így az olyan különleges ízekére is, mint a licsi, a 100%-os mangó, az egzotikus gyümölcs vagy épp az egyre divatosabb feketeribizli; és készült maracujás bajorkrém is, amihez csupán tejszínhabra volt szükség.
Süteményekből sem volt hiány, készült: karácsonyi gesztenyés fatörzs; kókuszos-maracujás entremet; Mont blanc tart; meggyes pillecukor, málnás financier és lime-, licsi- és mangó sorbet.
Köszönjük a résztvevőknek és Philippe-nek is a részvételt, reméljük hamarosan újra találkozunk!
A Léonce blanc termékekért kattintson ide!