Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy két, kiemelkedően jó minőségű kézműves fagylaltalapanyag gyártót képviselünk – a Babbit és a Pernigottit - ezért nem volt kérdéses, hogy mind a kettővel indulni szeretnénk a megmérettetésen, hogy megmutassuk mindenkinek: nemcsak divatos, hanem fantasztikusan finom fagylaltokat készíthetnek alapanyagainkból.
Nagy László cukrászmesterünk a Babbival és a Pernigottival is konzultált, majd megalkotta a „Bársonyrózsa szerelem” (Babbi) és az „Argentin Karamellás Keksz” (Pernigotti) fagylaltokat.
A Bársonyrózsa szerelem egy könnyed, fehércsokoládés alap málna variegátóval, amire díszítésként romantikus és ráadásként gluténmentes Red velvet piskótát és csokoládédíszt álmodtunk meg. A „szerelem” benyomást a rózsavízzel átitatott, szív alakú piskótadarabok tették teljessé. Könnyű és nyári ízek egy cseppnyi rózsával keverve.
Az Argentin karamellás keksz fagylalt a modern, édes ízek kedvelőinek készült. Különleges ízét az aromamentes alapba kevert dulce de leche paszta, azaz az argentin karamellkrém adta, melyhez 100%-os földimogyoró pasztát is kevertünk, hogy az édes és sós ízek kiteljesedhessenek. Díszítésként omlós tésztát, dulce de leche pasztát és csokis-mogyorós morettinát használtunk. Elkészítésénél az Olaszországban nagy népszerűségnek örvendő cremino, vagyis „lapos fagylalt” tálalást választottuk, így egy modern, kiegyensúlyozott és Argentínát idéző fagylaltot kaptunk.
Boldogok vagyunk, hogy itt is elmondhatjuk: Nagy László Argentin Karamellás Keksz fagylaltja a zsűri tetszését is elnyerte és a 3. helyen végzett Az alapanyaggyártók, forgalmazók versenyén!
Készítse el Ön is receptúráinkat, töltse le weboldalunkról a Babbi és a Pernigotti recepteket.