A Békás Kft. nagy hangsúlyt fektet szakmai tréningek szervezésére, hogy vásárlóink újabb és újabb technológiákat, nemzetközi trendeket ismerhessenek meg. Ebben kitűnő partnerünk a Babbi fagylalt alapanyag gyártó cég, akik mindig innovatív, magas színvonalú kurzusokat tartanak.
Október 8-10. között 46 cukrász/fagylaltkészítő vett részt a Babbi fagylalt tréningjén Olaszországban, a cég székhelyén.
A program egy pisai városnézéssel kezdődött, ahol körbejárták a Csodák Terét, a vállalkozó kedvűek pedig megmászták a ferde torony 296 lépcsőfokát is.
A 2 napos szakmai tréning célja a legújabb trendek, különleges íz kombinációk bemutatása volt. A résztvevők megismerhették a napjainkban egyre divatosabb Cremino, vagy más néven rétegzett fagylaltokat. A Babbi fagylaltmesterei, Samuele Vecchi és Luca Rasi, számos variációban készítettek Cremino fagylaltokat: Golosával (A Babbi sokoldalúan felhasználható Golosa krémjei tökéletesen használhatóak ilyen célra), gyümölcs variegatókkal rétegezve, illetve gyümölcspüréből is készült stabil réteg a fagylaltra. A résztvevők többféle íz és elkészítési variációt láttak, amiből mindenki megtalálhatja a számára, és vevőkörének leginkább megfelelőt.
A második napon igazi különlegességeket láthattunk és kóstolhattunk, a hangsúly a fűszereken és zöldségeken volt. Készült zelleres-limeos és borsos citrom sorbet, melyek minden fagylaltozó pultjában frissítő különlegességek lehetnek. Chai Tea fagylalt is készült, ami egy divatos ital, egyre több kávézó kínálatában megtalálható, így a pultban is lehet helye. A legkülönlegesebb fagylalt talán a Cubano volt, aminek elkészítése során a tejbe 2 órán át kubai szivart áztattak, és ebből a tejből készült a fagylalt alapja.
A tréning során lehetőségünk volt megnézni a Babbi gyárát, ahol alapanyagaik készülnek, láttuk az előállítási folyamatot a magok pörkölésétől a paszták finomításáig, csomagolásáig. A tréning lezárásaképpen pedig meglátogattuk a Babbi Caffet Cesenában, melyet nemrég nyitott a Babbi család a város központjában. A kávézóban a Babbi kiváló fagylaltjai mellett megkóstolhatjuk a Babbi alapanyagaiból készült süteményeket, tartokat és természetesen az igazi olasz kávé sem hiányozhat!
A tréning végén egy szerencsés véletlen folytán Giulio Babbival is találkozhattak, aki mindig szereti megkóstolni az aktuális újdonságokat a gyárban. Örömmel készített fényképet a csapattal, amit az ott dolgozók is nagy becsben tartanak, mert ez ritkaság tőle.
Facebook oldalunkon és weboldalunkon továbbra is elsőként értesülhet tréningjeinkről, akcióinkról és újdonságainkról!
Babbi termékeinkért kattintson ide!