Termékeink
Nyelvváltás
Menü
Kenyér Sommelier bemutató

Kenyér Sommelier bemutató

2018. 10. 11.

Az első kenyér sommelier bemutató Magyarországon

 

Ön hallott már Kenyér sommelier-ről?

Korábban mi sem, ezért nagyon örültünk, hogy német partnerünk az Uniferm, rendelkezik egy szakképzett Kenyér sommelier-vel, így egyértelmű volt, hogy ezt az új szakágat - melynek tudója egész Európában kevesebb, mint 100 ember-, bemutatjuk. 

Rico Pförtner egyike azon 50 tanúsítvánnyal rendelkező kenyér sommelier-nek, akik az elmúlt 4 évben elvégezték a képzést. Egyelőre csak Németországban van ilyen iskola, és kizárólag mester pék vehet rajta részt.

És hogy miért sommelier?

Rico Pförtner szerint könnyű összefüggést találni a két dolog között, hiszen a (bor) sommelier nem csak lerak az asztalra egy palack bort, hanem történetet kerekít köré, ismeri és tudja, hogy milyen ízek illenek össze mivel és hogy az miért fog ízleni a vevőnek. A kenyér sommelier feladata lényegében ugyan ez, hiszen a pékségekben fellelhető többféle pékáru közül javasolni tud a vásárlónak, ismeri a kenyeret és annak összetevőit, tulajdonságait.  

A vevőnek pedig szüksége is van a törődésre, hiszen a hipermarketben is levehet a polcról egy kenyeret! A pékségben viszont, ha tudja, hogy finom és miből készült, szívesebben vásárol, pláne, ha tudnak hozzá olyan információt, mint például: régi családi recept, kovászolt kenyér, tele van rosttal, szénhidrát csökkentett, kiváló szendvicsnek és így tovább… Szendvicsnek sem csak a barna és a fehér kenyér jó, mennyivel változatosabb, ha például őszies ízvilágot kínálunk, akár egy sütőtökös kenyeret?

Természetesen egy az egyben nem lehet a két szakmát összehasonlítani, mégis a történet és az információ, a betekintés nagyon fontos Mr. Pförtner szerint a pékségekben. Kóstoltassanak bátran, akár különlegesebb kenyereket is, hisz az elégedett vásárló a jó vásárló!

Az általunk forgalmazott Uniferm termékekért kattintson ide!

Kapcsolódó termékcsoportok:

Bejelentkezés
Ahogy a legtöbb weboldal, a miénk is sütiket (cookie-kat) használ a nagyobb felhasználói élmény érdekében. A böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Tudjon meg többet
Értem