A március 7-ei Uniferm tréninget követően a Békás Kft. szervezésében vevőink most Olaszországba utazhattak, a nagy múltú olasz fagylalt alapanyagokat gyártó Babbi vállalathoz, Bertinoroba március 19-22 között.
A BABBI 1952 óta szolgálja ki a fagylalt és a cukrászipar szereplőit gondosan válogatott összetevőkből készített alapanyagokkal. Mind a Békás Kft. mind a BABBI a hagyományokat és a minőséget legfőbbnek tartó filozófiát képviseli. A gyártó termékei egyedi, finomított alapanyagokból készültek hosszas, akkurátus kézműves eljárással.
A részvevők egy 2 napos tréningen vettek részt a BABBI székhelyén, ahol sok új információhoz jutottak, új technikákat ismertek meg és számos új termékkel is találkoztak. A tréning elméleti részén nagyon hasznos információkhoz juthattak azok, akik meg szeretnék tudni hogyan készül az igazi olasz kézműves fagylalt. Partnereink a résztvevők minden kérdésére készséggel válaszoltak és egyedi termékeiknek széles palettáját is prezentálták: tejes- és gyümölcsös alapok, fagylaltporok, paszták, variegátók, ostyák, öntetek és dekorációk mellett az itthon még kevésbé ismert Golosák is bemutatásra kerültek.
Vevőink meglátogathatták a BABBI székhelyén lévő gyárépületet is. Itt a szakemberek segítségével mindenki megismerhette a legkorszerűbb technikával felszerelt és egyúttal a magas minőségi elvárásoknak is megfelelő gyártó berendezések működését és bepillantást nyerhettek az itt dolgozók mindennapjaiba és a gyártás minden lépésébe egyaránt. A kenhető krémek gyártása, a paszták pasztörizálása, az ostyák sütése és a mogyorók, mandulák, pisztáciák pörkölése mind itt történik.
A két napos szakmai tréning után hazafele, egy kis kikapcsolódásként, a részvevők meglátogatták a Trieszt belvárosától mintegy 3 km-re fekvő XIX. századi romantikus Miramare kastélyt.
A tréningen résztvevők szakmai tapasztalatokkal és sok új élménnyel gazdagodva mentek haza.
„Több olyan Babbi terméket is megismerhettem, amit ki szeretnék próbálni a munkám során.” – Flórián Gyula (Molding Kft.)
„A Babbi termékválasztéka bő, sokoldalú. Sok érdekességgel találkoztam az út során.” – Szabó Tünde (Castello Cukrászda)
„A tréning technológiai részén hasznos tanácsokkal gazdagodhattam. A karamellizált füge variegátó tetszett a legjobban.” – Horváthné Farkas Krisztina. (Kisgergely Kft.)
„A széleskörű termékválasztékukban én is találtam olyan új termékeket, amiket mindenképpen ki szeretnék próbálni.” Maródi István (Maródi Cukrászda)