A fagylaltot mindenhogy érdemes fogyasztani - legyen az tej vagy gyümölcs alapú-, mégis újabb és újabb ötletekkel állnak elő szerte a világban, amivel igyekeznek eladhatóbbá és érdekesebbé tenni.
A fagylalt szendvics nálunk talán unalmasnak hathat, hisz’ gondoljunk csak a szupermarketekben kapható, olcsó, ostyás változatokra, melyek nem feltétlenül a minőségről híresek. Ugyanakkor a fagylalt szendvicset remekül lehet kombinálni! Gondolt már arra, hogy a friss croissant-ba rakjon egy gombóc vanília fagyit és egy kis epres variegátót? Vagy, hogy az enyhén cukros briós kettévágva, megpirítva és összefordítva egy nagy gombóc karamellával és mogyoró szórással leöntve legalább annyira finom, mint két csokoládé chips-es gofri közé rakott dió fagylalt.
Összeállításunkban mutatjuk hol, melyik szendvics örvend hatalmas népszerűségnek és mutatunk két egyszerű és finom szendvicsreceptet is!
1. Szivárvány bagel – Brooklyn
Amerikában a bagelt önmagában is rengetegen fogyasztják, igazi kultusza van ám mikor valaki színezni kezdte a tésztát és fagylaltot rakott bele különféle öntetekkel nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is újra felfedezték.
2. Briós szendvics – Párizs
Természetes, hogy a franciáknál nagy népszerűségnek örvend a briós, de nemcsak önmagában, hanem fagylalttal tálalva is megszerették.
3. Waffel szendvics – Belgium
Ahogy a franciáknak fontos a briós, úgy Belgiumban egyértelmű, hogy a gofrival kísérleteztek – és azóta is imádják. Feltétként korábban is lehetett már kérni Magyarországon is fagylaltot, de a szendvics változat nem olyan régóta divat.
Recept: Gofri szendvics epres mámorral
Gofri:
- Eco trade gofri alap mix: 1000g
- Víz: 1000g
- Olaj: 320g
Eper fagylalt:
- BABBI Frutta-Frutta eper fagylaltpor eper darabokkal: 1250g
- Meleg víz: 2500g
Öntet: BABBI Csokoládé öntet
Elkészítés: A kisült gofrikat hagyja egy kicsit hűlni, majd rakjon két lap közé egy nagy gombóc eperfagylaltot, amit bőségesen meglocsol a csokoládéöntettel, mielőtt rárakná a tetejét. Az oldalát márthatja csokoládéba, a tetejét díszítheti tejszínhabbal.
4. Cookie szendvics – Los Angeles
A kekszsütés az amerikaiaknak legalább olyan fontos, mint a hamburger. Nem telt bele sok idő, hogy Los Angeles utcáit ellepje a különféle szórásokkal, öntetekkel és mindenféle finomsággal készült kekszek. Nem elég, hogy mennyei fagyit töltenek bele, amit még csokiba is mártanak, vagy szóró cukorkákkal tesznek színesebbé, hanem egészségesebben is könnyedén elkészíthetik, ha kihagyják belőle a cukrot és mentes fagyit használnak.
Recept: Trüffeles vanília álom
Keksz: Csokoládés trüffel
- Eco trade Csokoládé Trüffel kekszkeverék: 1000g
- Tojás: 200g
- Universa sütőmargarin 80%: 260g
Fagylalt: BABBI Tejszínes vanília
- Fehér alap: 3500g
- Tejszín 35%: 200g
- BABBI Panna Cotta paszta: 300g
- BABBI Vanília Extra paszta: 50g
Elkészítés: Az elkészült kekszeket hagyja kihűlni, majd két keksz lap közé rakjon egy gombóc (4-5dkg) vanília fagylaltot. Az oldalát díszítheti színes szóró cukorral vagy őrölt mandulával.
5. Croissant szendvics – New York
A croissant legalább annyira népszerű New Yorkban, mint a franciáknál, ki ne szeretné? Képzeljük el, hogy megtöltjük egy kis eperlekvárral, vaníliafagylalttal, egy kis megkoronázzuk tejszínhabbal és pár szem gyümölccsel díszítjük – máris szebben folytatódik a napunk.
6. Macaron szendvics – London
Londonban minden népszerű étel megtalálunk, ezért nem is csoda, hogy szinte az összes fentebb felsorolt szendvics megvásárolható. Az egyik legnépszerűbb szendvics a macaron közé rakott fagylalt, hiszen légies, elegáns és remekül lehet díszíteni. Kell ennél több?