A Kruszwica 2017-es „Master’s Academy” rendezvénye fantasztikus lehetőséget biztosított a cukrász szakma krémjének, hogy megismerhessék és akár el is tanulhassák a B-Concept módszert magától a mestertől, a 2011-es cukrászvilágbajnoktól, Jordi Bordastól.
Az október 11-i rendezvényen Jordi bemutatta a saját fejlesztésű B-Concept módszerét a hagyományos elkészítéssel szemben. A módszer célja a könnyebb, egészségesebb receptek összeállítása és a fő összetevők ízének fokozása. Tapasztalatok szerint a fogyasztók jelenleg könnyű, egészséges, ízletes és allergénmentes desszerteket keresnek. Mivel a B-Concept a piaci trendekkel, illetve a fogyasztók elvárásaival összhangban lévő hagyományos recepteken alapul, a Mester a módszerét nem forradalminak, hanem inkább újítónak, egyfajta „fejlődésnek” nevezi.
A rendezvényen kilenc partnerünkkel együtt részt vehettünk a bemutatón, ahol öt desszert elkészítését kísértük figyelemmel, kóstoltuk lelkesedéssel és cseréltünk tapasztalatot a Mesterrel és külföldi kollégákkal egyaránt. A nap folyamán lehetőség nyílt az ismerkedésre és szakmai beszélgetésre egyaránt, mely hajnalig folytatódott a kötetlen és nagyszerű vacsora alatt is, ünnepléssel és szórakoztató műsorokkal.