Termékeink
Nyelvváltás
Menü
Mentes tréning

Mentes tréning

2017. 10. 30.

-Mert a polcokon helye van a mentes termékeknek is!

Őszi tréningsorozatunk utolsó állomása a „Mentes termékek – mert a polcokon helye van a mentes finomságoknak is!” című bemutatónk volt, melyet a hatalmas érdeklődésre való tekintettel egy helyett kétnaposra bővítettünk! Így több mint 70 partnerünk vett részt a rendezvényen, ahol E- szám-, glutén-, laktóz- és tejmentes, valamint vegán, nyers és paleo étrendbe illeszthető termékek álltak a középpontban. Receptjeinknél többek között arra törekedtünk, hogy bár "mentes", de jó ízű desszerteket készítsünk, melyeket többféle diétába is be lehet illeszteni.

Az igény észrevehetően jelen van a „mentes” termékek iránt, hiszen a világon és így Magyarországon is egyre nő az ételallergiások és az ételintoleranciában szenvedők száma, emellett egyre többen folytatnak olyan életmódot melynek alapja a „mentesség”.

Azt hihetnénk, hogy az ilyen élelmiszereket elkészíteni lehetetlenség úgy, hogy finom és mutatós is legyen, ám Nagy László cukrászmesterünk rácáfolt erre az állításra! 14 különböző, tovább ízesíthető és variálható receptet mutatott be résztvevőinknek és bátran állíthatjuk, hogy nagyon gusztusosakat is.

Legnagyobb sikere kétségkívül a paleo brownie-nak volt, ami nem meglepő, hiszen az „eredeti” brownie is sokak kedvence. A glutén-, laktóz- és tejmentes süteményhez 70%-os cukormentes Szerencsi étcsokoládét, törökmogyoró lisztet és kókuszvirág cukrot használtunk, a tetejére került friss málnalekvár pedig megkoronázta az ízeket. A paleo mézespuszedli is nagy kedvenc volt, amiben liszt helyett törökmogyoró- és kókuszlisztet használtunk és mézeskalácsként, karácsonyi formában is elkészíthető. Díszíteni xilittel és kókuszvirág cukorral is lehet, így szép, gusztusos és nagyon finom karácsonyi desszertet kapunk!

A nyers vegán „sajttorta” természetesen nem sajtból, hanem kesudiókrémből készült. Laktató és nagyon szépen díszíthető. Tortaformában és szeletként is nagyszerűen érvényesül és jól eltartható. A deZaan kakaópor, a törökmogyoró liszt és paszta jól illik a datolyához és a kesudióhoz, így azon vásárlók is bátran fogyaszthatják, akik idegenkednek az újragondolt változattól.   

A vegán kakaóscsiga és a háromrétegű mangós csokoládétorta is sokakat meglepett ízletességével és az ízek harmóniájával. A kakaóscsigában kókuszvirágcukrot használtunk a kakaóporhoz, így a kókuszolajjal együtt nagyon finom volt a töltelék és nem is gondolnánk, hogy tojás természetesen nem került a tésztába. A csokoládétorta volt az egyik olyan sütemény, melyet László a tréningen is elkészített, ezzel adva plusz ötleteket a recepthez és bizonyítva, hogy rövid idő alatt is lehet mennyei és szép tortát készíteni.

Nemcsak édes süteményekkel, hanem sósakkal is készültünk! A szinte mindenmentes fűszeres kréker és a vegán és E-szám mentes taralli is többféle ízesítéssel került az asztalra, de ez még tovább fokozható! Maradhatunk persze a bevált kurkumás, hagymás, zöld fűszeres, paprikás, aszalt paradicsomos, édes köményes és a natúr változatoknál, de chilis, ketchupos, currys, kínai ötfűszeres és egyéb fűszerekkel is kalandozhatunk.

Nézze meg a tréningen készült videónkat Facebook oldalunkon és likeoljon minket, hogy tréningjeinkről, akcióinkról és újdonságainkról elsőként értesülhessen!

Bejelentkezés
Ahogy a legtöbb weboldal, a miénk is sütiket (cookie-kat) használ a nagyobb felhasználói élmény érdekében. A böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Tudjon meg többet
Értem