Termékeink
Nyelvváltás
Menü
Sirha 2018

Sirha 2018

2018. 02. 20.

Magyarország legnagyobb élelmiszeripari szakkiállítása

A Sirha Budapest Magyarország legnagyobb élelmiszeripari szakkiállítása, ahol idén a gasztronómia mellett a cukrászat és a pékipar is képviseltette magát. A látogatók nemcsak munkatársainkkal, hanem külföldi beszállítóinkkal és szakembereikkel is találkozhattak, megismerhették a külföldi trendeket és újdonságokat.

A cukrászipart természetesen a 2018-as fagylalt trendek, az új ízek, alapok, variegátók és mentes teremékek érdekelték leginkább, ebben pedig az olasz fagylalt mesterei a Babbi és Pernigotti volt segítségükre. A három nap során változó fagylaltkínálattal, szebbnél szebb díszítési móddokkal és új receptekkel, érdekességekkel álltak elő. A Babbi pultnál a legnagyobb sikere kétségkívül a többféleképp elkészített – sós, 100%-os, crocantos és hagyományos - pisztácia fagylaltoknak, az egyre megszokottabbá váló mégis különleges sós karamellnek és a gyümölcsös variegátóval díszített sajttortának volt, de tokaji aszúsat és Steviaval készült rizsfagylaltot is kóstolhattak az érdeklődők. A fagylaltpultokban a Pernigotti csokoládé fagylaltjait semmi sem múlhatja felül. Termékeik a világ legjobb kakaótermelő vidékeiről származnak és a különböző termelőhelyeknek köszönhetően más és más jegyeket viselnek magukon kakaóporaik, így a fagylaltok is különleges aromával csábítják a fogyasztókat.

A fagyik mellett igazi cukrász különlegességeket is láttunk a standon, ilyen volt a meztelen torta ehető virágokkal, és a szemet gyönyörködtetően kreatív bevonós torták. Az egyre nagyobb piaci igényeknek köszönhetően helyet kaptak a vegan, paleo és mentes sütemények, sós ropogtatni valók is a standon. A tortacsodákat és a finom -mégis mentes- süteményeket Nagy László cukrászmesterünk készítette.

A spanyol Norte cég csokoládémesterei lenyűgöző mini desszerteket készítettek, csokoládéikból és töltelékeikből (mogyorós, csokoládés, karamellás), bonbonjaikon keresztül pedig a minőségi csokoládék széles tárházát kóstolhatták meg a látogatók, bemutató keretében.

Ziemons Jennifer, olimpiai aranyérmes cukrász is közreműködött a standon, különlegesen díszített törökmogyoró macaronokat és mini muffinokat készített a látogatóknak.

A pékipar képviselői sem távoztak üres gyomorral, sőt! A német Uniferm különleges, fermentált búzacsírával és sütőtökkel készült pékárui és a lengyel EcoTrade magos kenyerei nagy sikert arattak a hazai pékek körében, valamint bemutattak könnyen elkészíthető, és pékségekben is bátran árulható süteményeket is.

Szebbnél szebb és színesebbnél színesebb leveles tésztákkal készültek pékmestereink, Bánki Viktor és László Gábor csodálatos és divatos újdonságokkal várta a látogatókat, melyeket nemcsak a vitrinünkben csodálhattak meg, hanem meg is kóstolhatták.  A kiváló minőségű Kruszwica és Westfalia margarinokat és vajlapokat kóstolhatták a Los Angelesben és Londonban már óriási népszerűségnek örvendő fahéjas Cruffinban is. Megmutatták, hogy egy kis csavarral az egyszerű croissant is sokkal figyelemfelkeltőbbé tehető: De Zaankakaóval színezett tésztával tekerték fel a hagyományos leveles tésztát, és piros tetővel díszítették a leveles kosárkákat, így üde színfoltként vonzotta a tekinteteket, miközben a megszokott leveles állagot is megtartotta.

A tölteléket és bevonókat forgalmazó holland Royal Steensma cég pultja előtt folyamatosan állt egy kisebb sor, mert a frissen kisült gofrik és muffinok színes bevonóba mártva vonzották az érdeklődőket és koronázásként még egy kis meggytölteléket vagy mangótölteléket is pakolhatott rá mindenki.

Alapanyagaik között mindenki megtalálja a számára megfelelőt, legyen szó hagyományos vagy figyelemfelkeltő, különleges termékekről. Figyelje honlapunkat és Facebook oldalunkat www.facebook.com/bekaskft hogy a további újdonságokról és ötletekről se maradjon le!

Összefoglaló videónkért kattintson ide!

Bejelentkezés
Ahogy a legtöbb weboldal, a miénk is sütiket (cookie-kat) használ a nagyobb felhasználói élmény érdekében. A böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Tudjon meg többet
Értem