Termékeink
Nyelvváltás
Menü
Molino Pasini Panettone tréning 2025

Molino Pasini Panettone tréning 2025

2025. 10. 20.

Panettone, az olaszok híres kalácsa, aminek egyszerűen nem lehet ellenállni!

Molino Pasini – ahol a lisztből élmény születik

Különleges szakmai kiránduláson vettünk részt Olaszországban, ahol a több mint százéves múltra visszatekintő Molino Pasini gyárba látogattunk el. A családi vállalkozás immár negyedik generáció óta vezeti a céget és hitvallásuk – „A liszt művészete” – mindenben visszaköszön, amit csinálnak. A gyárlátogatás során megismerhettük a teljesen automatizált gyártási folyamatokat – a búza tisztításától és őrlésétől egészen a szitálásig és tárolásig, mely biztosítja a gyártási folyamat során a maximális biztonságot és hatékonyságot egyaránt.  

A szakmai programot Fabrizio Barbato, olasz mestercukrász vezette, aki a milánói L’Île Douce cukrászda alapítója és 2018-ban elnyerte a Best Baker Milánó címet. Barbato különleges stílusa abban rejlik, hogy az olasz cukrászati hagyományokat a francia technikákkal ötvözi, így születnek meg modern, mégis klasszikus ízvilágú desszertjei.

A tréningen 11 magyar pék és cukrász vett részt, hogy megismerjék, miként dolgozik egy olasz mester a Molino Pasini lisztjeivel és hogyan készíti el az ikonikus Panettonét és más különleges süteményeket.

Panettone és társai – az olasz péksütemények új arca

A tréning középpontjában természetesen a Panettone állt – az olaszok karácsonyi kalácsa, amely a türelem, a technika és a minőségi alapanyag tökéletes harmóniáját kívánja. Barbato lépésről lépésre mutatta be a tészta előkészítését az erős panettone liszttel, a madre felhasználását, a gyúrás és kelesztés pontos folyamatait – mindazt, amitől a végeredmény nemcsak látványos, hanem könnyed, foszlós és aromás lesz.

Emellett több más, modern péktermék is készült: croissant, pain au chocolat, pain au suisse, valamint olaszos briós, bigné és még kevert sütemény is. A kiváló minőségű liszt, a megfelelő tésztaszerkezet, az alapanyagok hőmérséklete, a vaj és a tojás minősége – ezek mind hozzájárulnak a tökéletes végeredményhez.

A tréning végén természetesen a kóstolás sem maradt el. A frissen sült panettone és a vajas croissant illata betöltötte a tankonyhát – a végeredmény pedig minden várakozást felülmúlt. A sütemények nemcsak szépek és illatosak voltak, hanem textúrában, ízben és egyensúlyban is kiemelkedőek.

A Panettone elkészítése nem egyszerű, de a résztvevők eltökélték, ők bizony készíteni fogják! A tréning során lehetőség volt megosztani eddigi tapasztalataikat is és Fabriziotól a saját változatuk elkészítéséhez is kaptak javaslatokat. Reméljük, hogy a tanult technikák, ötletek és receptek, ihletmerítés és alapanyagok céljából legalább olyan hasznos volt a résztvevő partnereknek, mint kollégáinknak.

A Molino Pasini prémium lisztjei között megtalálhatóak a kifejezetten pizzához, kenyérhez, tésztához és különféle cukrászati termékekhez kifejlesztett változatok, amik közül mindenki megtalálja a számára megfelelőt. Szüksége lenne egy bizonyos lisztre? Érdeklődik a Panettone készítés iránt és részt venne hasonló tréningen? Ha igen, jelentkezzen a marketing@bekaskft.hu email címen!
Molino Pasini termékeinket itt találja. 

Bejelentkezés
Ahogy a legtöbb weboldal, a miénk is sütiket (cookie-kat) használ a nagyobb felhasználói élmény érdekében. A böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Tudjon meg többet
Értem