Idén ismét fesztivál jelleggel rendezte meg a Magyar Cukrász Ipartestület az Év fagylaltja versenyt, melynek Kecskemét Főtere adott otthont.
Rekord számú, 90 fagylalt indult a trófeáért összesen 5 kategóriában: hagyományos, hagyományos – gyártói, mentes, mentes – gyártói és Sárgabarack.
Büszkeséggel és boldogsággal tölt el minket, hogy a Pernigotti alapanyagokból készült Mézes madzag nevű fagylaltunkat találta a legjobbnak a zsűri az alapanyaggyártók/forgalmazók hagyományos kategóriájában és így miénk lett az aranyérem!
Az aranyérmes fagylalthoz a Pernigotti Szardínia KIT-jét használta Nagy László cukrászmesterünk, melyben minden megtalálható a különlegesen finom és dekoratív fagylalt elkészítéséhez: rikottás alap, mézes morettina és mirtuszos gluténmentes morzsa.
És hogy mitől olyan finom ez a fagylalt, hogy aranyat ért? Az ízek és színek harmóniájától, melyben a textúra is nagy szerepet játszik: a krémes, rikottás alaphoz kellemesen simul a mézes morettina, amit a mirtuszos morzsa a savanykás tökéletességével egészít ki.
Próbálja ki Ön is a Pernigotti Szardínia KIT-jét és most ajándékba adunk hozzá egy „Év fagylaltja” ízjelzőt* is!
*A készlet erejéig.