Ha a jó pizza titkát szeretnénk megtudni nem kérdés, hogy az olaszoktól kell tanulnunk, akik már az időszámításunk előtti 3. században készítettek pizzát, vagyis annak elődjét. Tudta, hogy a modern pizza atyjának a nápolyi Raffaele Espositót tulajdonítják? Ő volt az, aki 1889-ben I. Umberto király és Margit királyné látogatása alkalmából különleges pizzát készített az olasz zászló színeiben bazsalikommal (zöld), mozzarellával (fehér) és paradicsommal (piros) és a királynéról nevezte el, mely a mai napig az egyik legismertebb pizza-változat!
Természetesen nincs jó pizza jó minőségű alapanyagok nélkül, így a feltétek mellett elengedhetetlen a megfelelő és remek minőségű liszt is!
A lisztkészítés művészete az olasz Molino Pasini cég DNS-ébe van kódolva: három generáció már több, mint 100 éve dolgozik azon, hogy kiváló minőségű liszteket állítson elő a felhasználók igényeire szabva. Együttműködésünk 2023-ban kezdődött és idén már lehetőségünk nyílt együtt dolgozni és bemutatót tartani a többszörös olasz-; Európa-; és Világbajnok pizzamesterrel: Alex Negrinivel.
A 2 napos mesterkurzus célja a Molino Pasini lisztek bemutatása és megismerése volt, hiszen egy bizonyos típusú lisztből nem csak egyféle pizzatészta készíthető. Kóstoltunk hagyományos vékony tésztás nápolyi pizzát, az Olaszországban most nagyon divatos Pinsa-t is többféle lisztből (hagyományos és mix), készült olasz kenyér, foccaccia, különleges olajban sült pizza, vastagabb tésztás római pizza és még a mester világbajnok pizzáját is megkóstolhatták a résztvevők. Hagyományosabb és természetesen hosszú érlelésű és magas nedvességtartalmú pizza tésztával is volt dolgunk a 2 nap alatt, melyek különféle lisztekből készültek - így mutatta be Alex chef, hogy miként érdemes felhasználni és keverni a különböző erősségű és őrlésű liszteket legyen szó előtésztáról (bigáról) vagy a direkt módon való összeállításról.
A feltét természetesen egyszerű hámozott és darabolt olasz paradicsom volt sóval ízesítve vagy jó minőségű olívaolaj, amit Alex chef megkoronázott házi készítésű stracciatellával. Az olasz Alfi zöldségmixek remekül megállták a helyüket a fantasztikusan ropogós olasz kenyerekben és a bruscettás tálalásban egyaránt, melyet a mester nem győzött készíteni! Célja az volt, hogy bemutassa, milyen nagyszerű finomságokat lehet kínálni a vásárlóknak mindössze 3 hozzávalóból: jó minőségű liszt(ek), jó recept és a megfelelő pihentetési idő az adott hőmérsékleten.
Reméljük, hamarosan ismét vendégül láthatjuk a világhírű pizzamestert bemutatókonyhánkban, addig is szívből ajánljuk a Molino Pasini liszteket vásárlóinknak!