A program első napján csapatunk ellátogatott Gentbe, megcsodálni a kisváros szépségeit. Hajóval bebarangoltuk a várost és természetesen a belga finomságokat sem hagyhattuk ki, hiszen minden sarkon csokoládéboltba botlottunk.
Másnap gyárlátogatáson vettünk részt, ahol a Veliche csokoládék világába kalauzoltak minket. Végigjártuk a csokoládékészítés fázisait, a folyékony csokoládétól kezdve a csokicseppek gyártásáig, majd a Leman csokoládé és cukordekorációk készítésének a fázisait nézhettük végig.
A nap végén részt vettünk egy bemutatón, ahol Stijn Vandevelde – a Leman dekorációk mestere – díszített fel számos tortát, bemutatva a szezonális (karácsony, húsvét, Valentin nap), sztenderd és cukordekorációkat. Partnereink elleshették tőle a különböző trükköket, hogy hogyan lehet pillanatok alatt látványos kreációkat készíteni a Leman dekorációival minél nagyobb vizuális élményt nyújtva a fogyasztóknak. A végeredmény pedig csodálatos!
Az utolsó nap is bővelkedett látnivalókban, a House of Chocolate (Csokoládéház) új, 2022-ben átadott interaktív termeiben nézhettük meg, hogyan kerül a termőföldről a feldolgozáson keresztül a fogyasztók asztalára maga a csokoládé. A csokoládé fogyasztásakor hogyan termelődik az agyban az endorfin, ezzel növelve boldogságérzetünket.
A nap fénypontja a mesterkurzus volt, ahol Peter Remmelzwaal – a holland királyi család cukrásza – vezetésével, cukrászaink kis csoportokban együtt dolgozva készítették el a süteményeket, amely nemcsak a szájnak, de a szemnek is élmény volt. A kávés süteménytől kezdve a pisztáciás álomig egytől egyig minden sütemény fenomenális lett. A nap megkoronázása pedig a kóstolás volt!
Reméljük, hogy partnereink számára ez a pár nap legalább annyira felejthetetlen és élményekkel teli volt, mint nekünk!
Találkozunk 2024-ben is!