Csapatunkkal 4 napos utazásra indultunk, ami már az első nap komoly megpróbáltatás elé állított minket, ugyanis a gépünk majd 10 órát (!) késett. Ezek után természetesen nem volt szükség ismerkedős estre, eme elképesztően hosszú várakozás könnyen összekovácsolja az embereket… Igaz, hogy a Maranelloba tervezett ebéd helyett reptéri pizzát ettünk, a tengerparti prosecco helyett magyar pálinkát fogyasztottunk és a Ferrari múzeum helyett a reptéri váró belsejét fedeztük fel, de hál’Istennek este sikeresen megérkeztünk cerviai szállásunkra, így elkezdődhetett a 2 napos Babbival teli programunk.
Az első nap a tanulásé volt a főszerep, ahol Luca Rasi és Marco Antinori a Babbi fagylaltmesterei mennyei fagylaltokkal vártak minket, s a nap folyamán többet élőben is elkészítettek: pisztácia, mézeskalács, mentes sajttorta, avokádós különlegesség, kávés variációk és malaga is szerepelt a repertoárban, csak hogy néhányat említsünk. A második nap a gyárlátogatást követően Samuele Vecchi, a Babbi termékfejlesztője és fagylaltmestere tartott előadást a „hozzáadott érték” fontosságáról, a piaci helyzetről és persze érintettük az energiaárak emelkedését is. A program zárásaként ellátogattunk a cesenai Babbi Café-ba, ahol Aperolos fagyival koccintottunk és megkóstoltuk a Babbi termékekből készült finomságokat: pohárkrémeket, süteményeket, fagyi szendvicseket és italokat, miközben a 28 fokos napsütésben élveztük az Olasz időjárást és a megérdemelt pihenést.
Az utolsó nap a kikapcsolódásé volt a főszerep: megkóstoltuk a cerviai piadinát, pihentünk a tengerparton és felfedeztük a miniállamot, San Marinot.
Reméljük, hogy partnereinknek is hasznos és élményekkel teli négy nap volt, alig várjuk, hogy megismételjük - természetesen az első napi járatkésés nélkül…