Minden fagylaltmester tudja, hogy új fagylaltot megalkotni fejben sem mindig egyszerű – hiszen néha a képzelet sem szab határt az ötletek sokaságának – ám mire a végeredmény olyan lesz, mint amilyennek elképzeltük sok tesztre, magas technikai tudásra és természetesen minőségi alapanyagokra van szükség.
A Babbi Waferini pasztája és variegatoja tisztelgés a Babbi 70. évfordulója alkalmából – Attilio Babbi 1952-ben tölcsér-, ostya- és alapanyaggyártással alapozta meg a vállalat sikerét-, ugyanis valódi Babbi ostyát és nápolyit tartalmaznak, amiből már 70 éve készül a világhírű Waferini és Viennesi nápolyi! Ilyen történelmi múlttal nem volt hát kérdés, hogy idén ezeket az alapanyagokat használjuk kiindulópontnak egyik versenyfagylaltunkhoz, és Nagy László cukrászmester ezekből alkotta meg a bronzérmet nyert Balaton szele fagylaltot.
A megfelelő adagolásnak, a krémes alapnak és a roppanós stracciatella coperturának köszönhetően íze olyan, mintha egy gombóc valódi Balaton szeletet ennénk!
Nem meglepő hát, hogy a Balaton szele nem csak utalás kedvenc tavunkra, hanem szójáték is a Balaton szelettel, mely a magyarok egyik kedvence már évtizedek óta.
A termékekért és a pontos receptért kattintson ide.