Peter Remmelzwaal 2013-ban megnyerte a „Hollandia Legjobb Cukrászmestere” díjat, majd 2016-ban elindította saját vállalkozását a Peter Remmelzwaal Patisserie-t. 2020 óta dolgozik együtt a Veliche-sel, akik csokoládéikkal azt a prémium minőséget képviselik, amivel a cukrász alkotni tud és termékeinek csak a képzelete, nem pedig a csokoládé minősége szab határt!
Az október 27-i bemutató az első volt az évben, amit nem csak mi, hanem partnereink is nagyon vártak - egy ilyen lezárásokkal teli év után.
Ahogy megszokhatták, a rendezvény alatt fotózni, kérdezni és természetesen kóstolni-kóstolni és kóstolni is lehetett, no meg amit szerettünk volna: hogy újdonságokat tanuljanak és ihletet merítsenek partnereink a bemutatott termékek alapján. Bár a rendezvény 27-én volt, természetesen nem csak aznap készültünk a bemutatóra: Peter Hollandiában készített bonbonokat a vendégeknek, hogy bemutassa, Ő miként használja a Veliche csokoládékat, szerinte milyen töltelékkel hogyan harmonizál.
Készült tonkababos-mogyorós Honoré desszert, feketeribizlis torta, ropogós táblás csokoládé és fűszeres bonbon is. A legnagyobb érdeklődés a fehércsokoládéból készült liliomot övezte, amit egyszerű eszközökkel és hozzávalókból készített a chef, a végeredmény viszont minden tortát – legyen az alkalmi vagy esküvői – a csúcsra emel.
Az elkészült desszertek nem csak küllemükben voltak csodásak, hanem ízükben is. Peter ugyanazt vallja, amit a magyar cukrászok közül többen is: fontos a sokféle textúra és az ízek egyensúlya, hogy megkapjuk a tökéletes ízélményt.
Alig várjuk, hogy ismét vendégül lássuk Petert és a Veliche csapatát, reméljük jövőre újfent lesz rá lehetőség!
Veliche csokoládéinkért kattintson ide!