Termékeink
Nyelvváltás
Menü
Érdemes monodesszertet készíteni?

Érdemes monodesszertet készíteni?

2020. 10. 30.

Mielőtt szemrevételeznénk, hogy érdemes-e monodesszert készítésbe kezdeni, nézzük meg, mit nevezünk monodesszertnek.

A monodesszertek olyan önálló tortácskák, amik külsejükkel már-már kifinomult műalkotásnak tűnnek, különleges kinézetük és többrétegű, rejtett ízeik a minőséget és a tudást szimbolizálják. A monodesszert tehát önmagában és nem szeletként kínált sütemény (különleges és divatos desszert), melyben a mirror glaze vagy a bársonyos külső egy krémes hab réteget és egyéb textúrákat rejt.

A magyar cukrászdákban kiváló hagyományos desszerteket kapni már évtizedek óta, amire –mint ahogy más országok cukrászatára is – hatással volt és van is a francia cukrászat. Ám a világ egyre nyitottabb, az utazás sokkal könnyebb, mint 50 vagy akár csak 20 évvel ezelőtt is – természetesen nem a Covid járvány idején – így egyszerű találkozni a világ süteményeivel és megkóstolni azokat egy nyaralás vagy akár egy hosszú hétvége alatt. Ha utazás éppen nincs is, az internetnek hála szinte másodpercek alatt felfedezhetünk új ízeket, hozzávalókat, desszertkülönlegességeket. Ne feledjük persze a nagy népszerűségnek örvendő szakács- és cukrász műsorokat és vetélkedőket se, mellyel olyan ismert szakmabeliektől les el trükköket a háziasszony, mint Gordon Ramsey, Adriano Zumbo vagy Paul Hollywood. Persze nem szükséges trükköket tanulni tőlük, mert már a látvány és a különleges ízek is felérnek egy hatalmas reklámmal, ami után a nézők agyába is megérkezik a „parancs”: kóstolj meg!

 

A vásárlók pedig egyre öntudatosabbak, tudják mit szeretnének vagy nem szeretnének enni. Akik jártak már francia cukrászdában, szívesen ennének itthon is egy csodás citromos tartot, és nemrég a pinterestet bújók hetekig járták a magyar utcákat, hogy találjanak valahol cronutot, ami néhány éve Los Angelestől Marokkóig nagy divatnak örvendett. Ma már sokszor találkozunk azzal a jelenséggel, hogy a Sütimesteren, a Cukorlázon, a Pokol konyháján vagy egyszerűen csak az interneten felnőtt közönség jó része szívesebben próbál ki egy titkokat rejtő monodesszertet, mint egy hagyományos dobos tortát, aminek persze még mindig nincsen párja!

Így tehát egyértelműnek tűnhet, hogy érdemes tartani a kínálatban különleges desszertet is, a hagyományos magyar ízek mellett!

És hogy mire lehet szüksége a monodesszertekhez?

- sokkolóra
-
szilikonformákra
-
minőségi alapanyagokra
-
jó receptekre
-
kézügyességre

Készítettünk egy receptkönyvet, hogy megmutassuk: minőségi alapanyagokból könnyen és gyorsan készíthet lebilincselő süteményeket, melyeket nagyon jó ár/érték arányban kínálhat vevőinek!

A receptfüzetért kattintson ide, míg szilikon és díszítő spray kínálatunkat itt találja!

Bejelentkezés
Ahogy a legtöbb weboldal, a miénk is sütiket (cookie-kat) használ a nagyobb felhasználói élmény érdekében. A böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Tudjon meg többet
Értem