Az idei év kicsit más, mert a vírushelyzetre való tekintettel idén eltörölték a tűzijátékot és a tömegrendezvényeket is, ám a Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete rendhagyó keretek között, de idén is megtartotta a versenyt.
Az idei győztes Országtorta Füredi Krisztián (Hisztéria cukrászda) alkotása, a Curiositas – Kíváncsiság, melynek egyik alapanyag a birsalma.
A birsalma szinte az egyetlen olyan magyar gyümölcs, ami nyers állapotban élvezhetetlen. Rafinéria, fantázia, kifinomult érzék és szakmai tudás kell ahhoz, hogy ennek a pompás gyümölcsnek a rejtett ízei előkerüljenek. Készítője olyan ízekkel kombinálta, mint a mandula, a mogyoró, a csokoládé és a legmodernebb technológiákat alkalmazva készítette el, így igazán méltó lett az elnevezéséhez. Mandulás piskóta, mogyoróolajos ropogós, bársonyos birszselé, narancsos mandula mousse és étcsokoládés tükörbevonó harmóniája teszi tökéletessé Magyarország idei ünnepi tortáját.
A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdeti meg, párhuzamosan a Magyarország Tortája versennyel. Idén a pilisszentiváni JÓkenyér cukrászat csapata győzött a Szentivánéji Álom tortával. A kreáció ízvilágát a kellemesen savanykás, fahéjas meggylekvár és a könnyű meggyes habkrém adja, melyet a tejszínes-zabpelyhes angolkrém tesz teljessé. A tortát cukormentes fehércsokoládé fedi, melyet koszorú szerűen borít a liofilizált meggy.
A győztes torták augusztus 19-től az ország több száz cukrászdájában kaphatóak lesznek. Ne maradjon le Ön sem, rendelje meg az alapanyagokat ide kattintva!