Az olasz Pernigotti céget 1860-ban egy piemonti városban, Novi Ligureben alapították. Kezdetben csak csokoládé gyártással foglalkoztak, majd az elsők között kezdett el a cég fagylalt alapanyagokat is gyártani. A Pernigotti termékek a legjobb minőségű, aprólékosan kiválogatott alapanyagokból készülnek. Napjainkban a világ 80 országában vannak jelen termékeik, fagylaltalapanyagaikat a Békás Kft. által a magyar vásárlók is megismerhetik.
Napjainkban egyre nagyobb figyelmet fordítunk a természetes alapanyagokra, melynek a cég termékei minden tekintetben megfelelnek. A Pernigotti „Pure” termékeket használva 100%-ban természetes fagylaltot készíthetünk, mely nem tartalmaz emulgeálószereket, növényi zsírokat, színezéket, tartósítószert; ezeket természetes anyagokkal helyettesítik, mint növényi rostok, zsírok és tejfehérje. A Pernigotti termékválasztékában megtalálhatóak glutén mentes gyümölcsfagylaltok, valamint tejmentes csokoládéfagylaltok is, melyeket így a laktóz érzékenyek is fogyaszthatnak.
A hagyományos ízek kedvelői is könnyen megtalálják kedvencüket: a Gianduia, a Pernigotti hagyományos csokoládéfagylaltja nugáttal keverve, a Torrone Rustego (nugát mandulával, dióval és mézzel), a rumos csokoládés Tartufo, és még számos íz várja az idei szezonban.
A Pernigotti fő termékkörei: