Március 24-én, a Kézműves fagylalt világnapján mutatták be a jubileumi szentév hivatalos fagylaltját, mely a Halleluja nevet kapta. A hivatalos fagylalt egy szicíliai fagylaltmester, Vincenzo Squatrito kreálmánya, akinek testvérével Olivieri kisvárosában van családi cukrászdája.

A Halleluja alapja a gianduia, a mogyoró és a csokoládé. A gianduiás alapot a pirított mogyoró és a csokoládé teszi teljessé és ízében gazdagabbá. Ez a kreáció nyerte a 2025-ös SIGEP-en az első díjat a kézműves fagylalt kategóriában. A fagylaltot Európa szerte készíthetik március 24-től a fagylaltmesterek és a SIGEP közlése szerint helyi termékekkel is gazdagíthatják a mesterek az eredeti változatot.
Itthon 4 cukrászdában is megtalálható a vatikáni fagylalt: a balatongyöröki Promenád Kávéházban, a balatonmáriafürdői Florida fagylaltozóban, az érdi Pataki cukrászdában és a székesfehérvári Damniczki cukrászdában.
