Termékeink
Nyelvváltás
Menü
A Húsvét és a sütemény

A Húsvét és a sütemény

2021. 03. 30.

Húsvéti sonka, hosszú hétvége és sok-sok finomság!

Vallási háttér

A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe. Az Újszövetség szerint Jézus – pénteki keresztre feszítése után – a harmadik napon, vasárnap feltámadt. Kereszthalálával nem szabadította meg a világot a szenvedéstől, de megváltotta minden ember bűnét, feltámadásával pedig győzelmet aratott a halál felett. A valláson kívül a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének ünnepe is, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően). Napjainkban sokak számára a tavasz beköszöntének ünnepe, a szabadban töltött szórakozás idejének eljövetelét jelenti, a húsvéti nyúl és a húsvéti tojás szimbólumaival.

Klasszikus húsvéti sütemények

Ha húsvét, akkor kalács minden mennyiségben! De ezen kívül mi kerül még az asztalra?

Foszlós kalács

Ilyenkor van igazán szezonja a sós kalácsnak, de az édes változat iránt is megnő a kereslet. Természetesen többnyire a fonva készültet szeretjük, de készülhet vekni formában és koszorúként is. Festett tojással díszítve igazi húsvéti finomság.

Bejgli:

Már nem csak karácsonykor divat a bejgli, bár kétségtelen, hogy az a fő szezonja. Szerencsénkre viszont már nem csak karácsonykor kapni, hanem a „nyuszis” időszakban is szívesen fogyasztják, ezért a boltok és a cukrászdák polcain is egyre hamarabb kapható. Jöhet a hagyományos diós és mákos töltelékes, de egyre népszerűbb a lekváros, a pisztáciás és csokoládés is. Az ízeknek csak a képzelet  - és persze a kereslet szab határt!

Répatorta

Nem hagyományosan magyar, de egyre inkább ismert és közkedvelt sütemény. Ha már összekötjük a húsvéttal – hiszen a nyuszi répát eszik -, akkor adja magát, hogy tavasszal itt van a répatorta szezonja.

Hot cross bun

Az angolok tradicionális nagypénteki finomsága ez fűszeres, aszalt gyümölcsös, sokszor valamilyen krémmel töltött finomság, aminek a tetejét vaníliás kereszt díszíti. Természetesen a délutáni tea kihagyhatatlan kelléke az ünnepi időszakban. Paul Hollywood receptjéért kattintson ide.   

Pavlova

A kívül ropogós, belül krémesen lágy sült tojásfehérjének nincs párja, ha jól készül. A legegyszerűbb tejszínhabbal, vagy tejszínes mascarpone krémmel és friss gyümölcsökkel tálalni, de ha már tavasz, akkor jöhet egy kis citromkrém is! A pavlova édessége és a citromkrém fanyarsága remek egyensúlyt alkot ízek terén.

 

Tavaszi receptjeinket és bonbon különlegességeinket töltse le ide kattintva!

Bejelentkezés
Ahogy a legtöbb weboldal, a miénk is sütiket (cookie-kat) használ a nagyobb felhasználói élmény érdekében. A böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Tudjon meg többet
Értem