Hámozott, egész San Marzano paradicsom paradicsomlében.
A San Marzano paradicsom Olaszország déli részén, Nápoly környékén termesztett híres paradicsom fajta. Szűk, hosszú alakja és intenzív íze miatt ideális választás szószok, pizzák és tészták készítéséhez.
Alacsony víztartalma miatt ugyan leginkább paradicsomszószokhoz szokták felhasználni, de friss fogyasztásra is ajánlott. A gyümölcs húsos, roppanós, lédús, viszonylag kevés helyet foglalnak a magok, és jól kikanalazhatók a gyümölcshúsból. Ezért salátákhoz is kitűnő. Feldolgozása könnyű.
D.O.P: Védett eredetmegjelölés. Olyan termékek kaphatják meg, amelyek karakteréhez erőteljesen hozzájárul annak termelőhelye, és termesztése valamint a feldolgozása is kötelező jelleggel ugyanott történik. A San Marzano paradicsomot európai eredetmegjelölés védi.