Budapest: 06-1/240-1129 Győr: 06-96/410-080 Nyíregyháza: 06-42/506-134 Keszthely: 06-83/200-141 Szolnok: 06-56/200-093

Kenyér sommelier bemutató

Ön hallott már Kenyér sommelier-ről?

Korábban mi sem, ezért nagyon örültünk, hogy német partnerünk az Uniferm, rendelkezik egy szakképzett Kenyér sommelier-vel, így egyértelmű volt, hogy ezt az új szakágat - melynek tudója egész Európában kevesebb, mint 100 ember-, bemutatjuk. 

Rico Pförtner egyike azon 50 tanúsítvánnyal rendelkező kenyér sommelier-nek, akik az elmúlt 4 évben elvégezték a képzést. Egyelőre csak Németországban van ilyen iskola, és kizárólag mester pék vehet rajta részt.

És hogy miért "sommelier"?

Rico Pförtner szerint könnyű összefüggést találni a két dolog között, hiszen a (bor) sommelier nem csak lerak az asztalra egy palack bort, hanem történetet kerekít köré, ismeri és tudja, hogy milyen ízek illenek össze mivel és hogy az miért fog ízleni a vevőnek. A kenyér sommelier feladata lényegében ugyan ez, hiszen a pékségekben fellelhető többféle pékáru közül javasolni tud a vásárlónak, ismeri a kenyeret és annak összetevőit, tulajdonságait.  

A vevőnek pedig szüksége is van a törődésre, hiszen a hipermarketben is levehet a polcról egy kenyeret! A pékségben viszont, ha tudja, hogy finom és miből készült, szívesebben vásárol, pláne, ha tudnak hozzá olyan információt, mint például: régi családi recept, kovászolt kenyér, tele van rosttal, szénhidrát csökkentett, kiváló szendvicsnek és így tovább… Szendvicsnek sem csak a barna és a fehér kenyér jó, mennyivel változatosabb, ha például őszies ízvilágot kínálunk, akár egy sütőtökös kenyeret?

Természetesen egy az egyben nem lehet a két szakmát összehasonlítani, mégis a történet és az információ, a betekintés nagyon fontos Mr. Pförtner szerint a pékségekben. Kóstoltassanak bátran, akár különlegesebb kenyereket is, hisz az elégedett vásárló a jó vásárló!

A bemutatott Uniferm termékekért, információkért és receptekért kattintson ide!

 

Ha tetszett ossza meg másokkal is.
 • Katalógusok

  Töltse le legfrissebb katalógusainkat és ismerje meg termékeinket!

  Tovább
 • Receptek

  Töltse le beszállítóink receptötleteit, illetve tájékozódjon a legújabb termékekről, és próbálja ki őket!

  Tovább
 • Árváltozások

  Ismerje meg a fontosabb termékkörök, márkák közeljövőben várható árváltozásait, valamint az ezeket befolyásoló piaci információkat.
  Tovább
 • Adok-veszek

  Cukrászati, pékipari és konyhai felszerelések. Válogasson az ajánlatok közül vagy töltse fel eladni kívánt eszközeit!

  Tovább
Hírek
Kenyér sommelier bemutató

Kenyér sommelier bemutató

Az első kenyér sommelier bemutató Magyarországon

Magyarország tortái

Magyarország tortái

Ön emlékszik Magyarország tortáira?

Békás Kft. | Minden jog fenntartva © | All rights reserved | Weboldalt készítette: X-Page