Budapest: 06-1/240-1129 Győr: 06-96/410-080 Nyíregyháza: 06-42/506-134 Keszthely: 06-83/200-141 Szolnok: 06-56/200-093

Karácsonyi receptek

Törökmogyorós linzer:

A linzer klasszikus és időtálló. Mindenki szívesen fogyasztja és örömmel teszik az ünnepi asztal közepére. Próbálja ki egy kis csavarral: még finomabb lesz, ha a liszt egy részét törökmogyoró liszttel helyettesíti!

Hozzávalók:
2,7 kg liszt
0,30 kg törökmogyoró liszt
2 kg vaj
1 kg porcukor
6 db tojássárgája

Elkészítés: A szokott módon linzertésztát készítünk. A korongok felének közepét kilyukasztjuk karácsonyi miniformákkal és lekvárral összeragasztjuk. 200 fokon, körülbelül 10 perc alatt készre sütjük.

Töltelék: a fanyarkás lekvárok, mint a meggy, ribizli, málna vagy az erdei gyümölcs remekül illik a mogyorós tésztához, de hagyományos baracklekvárral is mennyei. 

+1 tipp: egy kis fahéj vagy mézeskalács fűszerkeverék hozzáadásával kiváló recept karácsonyi sütipecséthez is!

Habcsók fenyőfa:

Ha a macaron már hegyekben – vagy stílusosan fenyőfaként- áll, a tradicionális habcsók elkészítésének is itt az ideje. Készíthető a fára, vagy asztalra való változatban is, de egy kis ételfestékkel és 10-es csillagcsővel készült karácsonyfa formában ajándékként is megállja a helyét.

Hozzávalók:

0,3 kg tojásfehérje
0,3 kg kristálycukor
600 g kristálycukorból főzött sűrű cukorszirup (114 fokos)
zöld ételszínezék
díszítőcukorkák

Elkészítés: A 300 g cukrot és tojásfehérjét habbá verjük, majd óvatosan, folyamatos keverés mellett a cukorszirupot is hozzáöntjük és tovább habosítjuk. Ételfestékkel színezzük és 10-es vagy nagyobb csillagcsővel szilikonos papírra nyomjuk. Díszítjük a szóró cukrokkal és 40-45 fokon szárítjuk míg megkeményedik.

Karácsonyi „vegánmisu”

A vegán desszerteket nem csak a vegánok fogyasztják szívesen. A „tiramisu” karácsonyi változata a mézeskalács fűszerkeveréknek köszönhető és erre nehéz lesz bárkinek is „nem”-et mondania!

Hozzávalók:

Piskóta:

0,45 l kókusztej
3 tk ecet
0,18 kg Selecta margarin
0,001 kg só
0,185 kg kókuszvirágcukor
0,005 kg sütőpor (gluténmentes)
0,255 kg kukoricaliszt

Elkészítés: A kókusztejet és az ecetet öntsük össze és hagyjuk 5 percig állni. A margarint, sót és a cukrot habosra keverjük a robotgéppel, majd összekeverjük a sütőporos liszttel. 180°C-os sütőben, kb. 20 perc alatt megsütjük.

Szirup:

3 teáskanál kókuszvirágcukor
erős kávé
rum (ízlés szerint)

Összekeverjük, felmelegítjük míg elolvad a cukor és meglocsoljuk vele a piskótát.

Krém: 

0,110 kg kesudió
0,09 kg kókuszvirgcukor
0,04 kg kókuszolaj
1 csipet só
0,05 kg vaníliáscukor
Kb. 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
0,2 l kókusztej
0,3 l cocomas

Elkészítés: A cocomas kivételével minden hozzávalót összekeverünk egy késes robotgépben és pasztává aprítjuk. A habbá felvert cocomasszal összekeverjük és a meglocsolt piskótával rétegezzük.  

Paleo mézeskalács vagy puszedli

A magliszteknek köszönhetően ez a változat finomabb, mint a hagyományos! Hetek múlva is puha, nem törik bele az ember foga a paleózók legnagyobb örömére.

Hozzávalók:

0,4 kg törökmogyoró liszt
0,15 kg kókuszliszt
0,10 kg kókuszvirágcukor
6-8 evőkanál méz
2 db tojás
2 evőkanál kókuszzsír
4 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
1 dl víz lassan adagolva
1 kiskanál sütőpor
pár csepp vaníliakivonat
pár csepp citromlé

Díszítés: 3 tojásfehérje, eritrit

Elkészítés: Egy tálba összemérjük a hozzávalókat, majd dagasztókaros géppel közepes fokozaton készre dagasztjuk. Aránylag lágy tésztát kapunk, melyet 3-4 órát hűtőben kell pihentetni. A megszilárdult tésztából gömböket formálunk, majd sütőlapon kissé ellapítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. A fehérjét annyi eritrittel keverjük ki, míg sűrű, máz állagot nem kapunk. A kihűlt mézeskalácsokat díszítjük vele.  

Ha tetszett ossza meg másokkal is.
  • Katalógusok

    Töltse le legfrissebb katalógusainkat és ismerje meg termékeinket!

    Tovább
  • Receptek

    Töltse le beszállítóink receptötleteit, illetve tájékozódjon a legújabb termékekről, és próbálja ki őket!

    Tovább
  • Árváltozások

    Ismerje meg a fontosabb termékkörök, márkák közeljövőben várható árváltozásait, valamint az ezeket befolyásoló piaci információkat.
    Tovább
  • Adok-veszek

    Cukrászati, pékipari és konyhai felszerelések. Válogasson az ajánlatok közül vagy töltse fel eladni kívánt eszközeit!

    Tovább
Hírek
Kenyér sommelier bemutató

Kenyér sommelier bemutató

Az első kenyér sommelier bemutató Magyarországon

Magyarország tortái

Magyarország tortái

Ön emlékszik Magyarország tortáira?

Békás Kft. | Minden jog fenntartva © | All rights reserved | Weboldalt készítette: X-Page