Budapest: 06-1/240-1129 Győr: 06-96/410-080 Nyíregyháza: 06-42/506-134 Keszthely: 06-83/200-141 Szolnok: 06-56/200-093

Haladó Babbi tréning 2018

A Békás Kft.-nél fontosnak tartjuk, hogy termékeink mellett elméleti tudással is segítsük partnereinket. Éppen ezért, a Sigep és Sirha kiállítások után folyamatosan készülünk a 2018-as fagylaltszezonra!
A kiváló alapanyagokon túl, meghívtuk az olasz fagylaltipar egyik legkiemelkedőbb alakját, a Babbi fagylaltmesterét, hogy egy intenzív, kétnapos tréning keretében mélyüljön el partnereinkkel a fagylaltkészítés világában.  

A haladó tréning alatt természetesen elemeztük a 2018-as trendeket, vásárlói szokásokat és a fagylalt kémiáját! Az idei tréninget főként azon partnerek kedvéért rendeztük, akik mélyíteni szerették volna tudásukat és megismerni a Babbi termékeit.

A tréning során az alábbi témákat érintettük: tejes fagylaltok és sorbet-k, hagyományos és modern cukrok tulajdonságai, funkcionális és minőségi alapanyagok, helyes kiegyensúlyozás lépésről lépésre, alkoholos és sós fagylaltok, egészséges termékek („mentes”, vegán és hozzáadott cukrot nem tartalmazó fagylaltok), gyártási technikák és költségszámítás.

A két nap alatt nagyon sok képlet és számolás is előkerült, hiszen a kémia és költségszámítás egyaránt fontos a minőségi fagylaltkészítés során. Az olasz mester szerint például sokkal logikusabb lenne, ha minden fagylaltnak meglenne a saját ára, „Hiszen teljesen más például a pisztácia- vagy az eperfagylalt előállítási költsége.” Természetesen ő is elismerte, hogy erre Olaszországban is igen kevés példát találni, mégis örülne, ha az elkövetkezendő években ez lenne az általános.  

Szó volt a különböző ízekről, keverékekről, milyen variegátóval és a golosával érdemes és lehet keverni az adott alapokat. Megvizsgáltuk, hogy melyik fagylaltba lehet alkoholt tenni és hogyan kell őket elkészíteni és a különlegesnek számító, főként a gourmet éttermekben érvényesíthető sós fagylaltok – például lazac – is kóstolásra kerültek.

 

Kérdések, ötletek és nevetés is volt bőven! Köszönjük a részvételt partnereinknek, kérdéseikkel keressék üzletkötőjüket, ügyfélszolgálatunkat elérhetőségeinken.

 

Ha tetszett ossza meg másokkal is.
 • Katalógusok

  Töltse le legfrissebb katalógusainkat és ismerje meg termékeinket!

  Tovább
 • Receptek

  Töltse le beszállítóink receptötleteit, illetve tájékozódjon a legújabb termékekről, és próbálja ki őket!

  Tovább
 • Árváltozások

  Ismerje meg a fontosabb termékkörök, márkák közeljövőben várható árváltozásait, valamint az ezeket befolyásoló piaci információkat.
  Tovább
 • Adok-veszek

  Cukrászati, pékipari és konyhai felszerelések. Válogasson az ajánlatok közül vagy töltse fel eladni kívánt eszközeit!

  Tovább
Hírek
Magyarország tortái

Magyarország tortái

Ön emlékszik Magyarország tortáira?

ULTRABALTON 2018

ULTRABALTON 2018

2018-ban is körbefutottuk a Balatont

Békás Kft. | Minden jog fenntartva © | All rights reserved | Weboldalt készítette: X-Page