Budapest: 06-1/240-1129 Győr: 06-96/410-080 Nyíregyháza: 06-42/506-134 Keszthely: 06-83/200-141 Szolnok: 06-56/200-093

Esküvői tortatrendek 2018

A tavalyi évhez hasonlóan 2018-ban is a sokszínűség jellemzi az esküvői tortadivatot. A hagyományos mellett az extravagáns ötletek és díszítés, a minél egyszerűbb/letisztultabb kivitelezés és a teljesen egyedi megoldások a divatosak, mialatt a 2017-es slágerek sem vesznek el!

Hagyományos:

A hagyományos torták mindenhol kaphatóak, egyéni ízlés szerint alakíthatóak. Ma is sokan kérik, eltérő díszítéssel és méretben: élő és cukorvirágokkal, csipkemotívumokkal – fehér a fehéren, mint egy 3D-s műalkotás – és az esküvő színeihez passzoló szaténszalagokkal.   

Ombre:

Az ombre díszítés nemcsak a hajban, tortában is jól mutat, egyre több kínálatban kapható. Lehet cukorkaszínű vagy erősebb árnyalatú, de az esküvő színeiből összeállított is. Textúráját illetően többféléből is választhatnak a menyasszonyok: sima vagy mintázott vajkrém, cukorvirágok, marcipán borítás és így tovább…

Metálfény és ipari jelleg:

Aranyba csomagolt torta? Indusztriális jelleg, amely tükrözi a letisztultságot vagy minimalizmus és egyszerűség, csillogással és eleganciával vegyítve? Bárhogy is hívjuk, a metál fények és/vagy az ipari jelleg keverése régre nyúlik vissza, most már tortában is elérhető.  A különleges, technikás díszítések a tetején vagy az oldalán gyakoriak, akár az esküvői figura helyett is.

Természetesség: meztelen és virágos torták:

A „Naked cake” továbbra is őrzi vezető szerepét, egyre több féleképpen készítik el. Ilyenkor a piskótának tökéletesnek kell lennie, mert krém nem fogja takarni. Korábban főként gyümölcsökkel dekorálták, ma már élő és ehető virágokkal, hogy minél inkább természet közelinek és „frissnek” hasson. Pont az ellenkezője a hagyományos, fehérbe öltöztetett marcipános tortáknak.

Torta „torony”:

A kis és nagy esküvőkön egyaránt jó megoldásnak tartják ezt a választást: a szokások szerint a tortát az ifjú pár felvágja, és a közeli hozzátartozók kapnak belőle, míg a barátok, távolabbi rokonok a kis finomságokat tálalják. Ráadásul nagyon változatosan variálható, van választék bőven: muffinok, mignonok, fánkok, cake popok és pohárdesszertek vagy bármi, ami az ifjú párt tükrözi.

Desszert asztal:

Nagyon sok helyen ma is divat, hogy a vendégseregből többen tortát (is) visznek ajándékba. Ez egy kicsit átalakult és népszerűvé vált, hogy külön esküvői desszert asztalokat állítsanak fel, amire a jegyespár kész kreációt rendel, többnyire az esküvői témának és színeknek megfelelően. Így gyakran helyet kapnak rajta a kevésbé „esküvői” desszertek is. Szuper választás azoknak, akik nem érik be egyféle tortával vagy nem szeretnének egy hagyományos, többszintes tortát, hanem inkább többfélét.   

 +1 Egyedi és vicces torták:

Filmes tortát esküvőre? Zombis változatot? Vicceset az elegáns helyett? Bármit lehet! A határ az elképzelésen és a cukrászon múlik, a párok pedig tudják mit szeretnének. Legyenek, viccesek, filmrajongók, természetbarátok, bohókásak vagy úttörőek, ez az Ő napjuk és tortájuk. A cukrászok pedig biztosan jót nevetnek egy-egy ilyen elkészítésén.


Nehéz lenne meghatározni, pontos milyen tortát is szeretnének majd rendelni az idei évben. Lesz, akik az egyszerű, natúr és „meztelen” tortánál teszi le a voksát; a hagyományos, fehér marcipános és csipkés vagy krémes tortákra melyek szinte mindenhol rendelhetőek; és persze lesznek olyanok, akik az újdonságokat vagy a „trendibb” megjelenést választják! A divatok jönnek mennek, de az esküvő mindig örök és a finom esküvői torta ennek az egyik alappillére.  

Forrás: pinterest.com, google.com

  

Ha tetszett ossza meg másokkal is.
 • Katalógusok

  Töltse le legfrissebb katalógusainkat és ismerje meg termékeinket!

  Tovább
 • Receptek

  Töltse le beszállítóink receptötleteit, illetve tájékozódjon a legújabb termékekről, és próbálja ki őket!

  Tovább
 • Árváltozások

  Ismerje meg a fontosabb termékkörök, márkák közeljövőben várható árváltozásait, valamint az ezeket befolyásoló piaci információkat.
  Tovább
 • Adok-veszek

  Cukrászati, pékipari és konyhai felszerelések. Válogasson az ajánlatok közül vagy töltse fel eladni kívánt eszközeit!

  Tovább
Hírek
ULTRABALTON 2018

ULTRABALTON 2018

2018-ban is körbefutottuk a Balatont

Adatkezelési Szabályzat

Adatkezelési Szabályzat

Adatkezelési Szabályzat

Haladó Babbi tréning 2018

Haladó Babbi tréning 2018

Tréning összefoglaló

Békás Kft. | Minden jog fenntartva © | All rights reserved | Weboldalt készítette: X-Page