Budapest: 06-1/240-1129 Győr: 06-96/410-080 Nyíregyháza: 06-42/506-134 Keszthely: 06-83/200-141 Szolnok: 06-56/200-093

Esküvői tortatrendek 2018

A tavalyi évhez hasonlóan 2018-ban is a sokszínűség jellemzi az esküvői tortadivatot. A hagyományos mellett az extravagáns ötletek és díszítés, a minél egyszerűbb/letisztultabb kivitelezés és a teljesen egyedi megoldások a divatosak, mialatt a 2017-es slágerek sem vesznek el!

Hagyományos:

A hagyományos torták mindenhol kaphatóak, egyéni ízlés szerint alakíthatóak. Ma is sokan kérik, eltérő díszítéssel és méretben: élő és cukorvirágokkal, csipkemotívumokkal – fehér a fehéren, mint egy 3D-s műalkotás – és az esküvő színeihez passzoló szaténszalagokkal.   

Ombre:

Az ombre díszítés nemcsak a hajban, tortában is jól mutat, egyre több kínálatban kapható. Lehet cukorkaszínű vagy erősebb árnyalatú, de az esküvő színeiből összeállított is. Textúráját illetően többféléből is választhatnak a menyasszonyok: sima vagy mintázott vajkrém, cukorvirágok, marcipán borítás és így tovább…

Metálfény és ipari jelleg:

Aranyba csomagolt torta? Indusztriális jelleg, amely tükrözi a letisztultságot vagy minimalizmus és egyszerűség, csillogással és eleganciával vegyítve? Bárhogy is hívjuk, a metál fények és/vagy az ipari jelleg keverése régre nyúlik vissza, most már tortában is elérhető.  A különleges, technikás díszítések a tetején vagy az oldalán gyakoriak, akár az esküvői figura helyett is.

Természetesség: meztelen és virágos torták:

A „Naked cake” továbbra is őrzi vezető szerepét, egyre több féleképpen készítik el. Ilyenkor a piskótának tökéletesnek kell lennie, mert krém nem fogja takarni. Korábban főként gyümölcsökkel dekorálták, ma már élő és ehető virágokkal, hogy minél inkább természet közelinek és „frissnek” hasson. Pont az ellenkezője a hagyományos, fehérbe öltöztetett marcipános tortáknak.

Torta „torony”:

A kis és nagy esküvőkön egyaránt jó megoldásnak tartják ezt a választást: a szokások szerint a tortát az ifjú pár felvágja, és a közeli hozzátartozók kapnak belőle, míg a barátok, távolabbi rokonok a kis finomságokat tálalják. Ráadásul nagyon változatosan variálható, van választék bőven: muffinok, mignonok, fánkok, cake popok és pohárdesszertek vagy bármi, ami az ifjú párt tükrözi.

Desszert asztal:

Nagyon sok helyen ma is divat, hogy a vendégseregből többen tortát (is) visznek ajándékba. Ez egy kicsit átalakult és népszerűvé vált, hogy külön esküvői desszert asztalokat állítsanak fel, amire a jegyespár kész kreációt rendel, többnyire az esküvői témának és színeknek megfelelően. Így gyakran helyet kapnak rajta a kevésbé „esküvői” desszertek is. Szuper választás azoknak, akik nem érik be egyféle tortával vagy nem szeretnének egy hagyományos, többszintes tortát, hanem inkább többfélét.   

 +1 Egyedi és vicces torták:

Filmes tortát esküvőre? Zombis változatot? Vicceset az elegáns helyett? Bármit lehet! A határ az elképzelésen és a cukrászon múlik, a párok pedig tudják mit szeretnének. Legyenek, viccesek, filmrajongók, természetbarátok, bohókásak vagy úttörőek, ez az Ő napjuk és tortájuk. A cukrászok pedig biztosan jót nevetnek egy-egy ilyen elkészítésén.


Nehéz lenne meghatározni, pontos milyen tortát is szeretnének majd rendelni az idei évben. Lesz, akik az egyszerű, natúr és „meztelen” tortánál teszi le a voksát; a hagyományos, fehér marcipános és csipkés vagy krémes tortákra melyek szinte mindenhol rendelhetőek; és persze lesznek olyanok, akik az újdonságokat vagy a „trendibb” megjelenést választják! A divatok jönnek mennek, de az esküvő mindig örök és a finom esküvői torta ennek az egyik alappillére.  

Forrás: pinterest.com, google.com

  

Ha tetszett ossza meg másokkal is.
 • Katalógusok

  Töltse le legfrissebb katalógusainkat és ismerje meg termékeinket!

  Tovább
 • Receptek

  Töltse le beszállítóink receptötleteit, illetve tájékozódjon a legújabb termékekről, és próbálja ki őket!

  Tovább
 • Árváltozások

  Ismerje meg a fontosabb termékkörök, márkák közeljövőben várható árváltozásait, valamint az ezeket befolyásoló piaci információkat.
  Tovább
 • Adok-veszek

  Cukrászati, pékipari és konyhai felszerelések. Válogasson az ajánlatok közül vagy töltse fel eladni kívánt eszközeit!

  Tovább
Hírek
Magyarország tortái

Magyarország tortái

Ön emlékszik Magyarország tortáira?

ULTRABALTON 2018

ULTRABALTON 2018

2018-ban is körbefutottuk a Balatont

Békás Kft. | Minden jog fenntartva © | All rights reserved | Weboldalt készítette: X-Page