Budapest: 06-1/240-1129 Győr: 06-96/410-080 Nyíregyháza: 06-42/506-134 Keszthely: 06-83/200-141 Szolnok: 06-56/200-093

A desszertasztal 2018-2019 slágere?

Az esküvőszervezők idei egyik kedvenc esküvői tortája nem is az esküvői torta, hanem a desszertasztal

Nem meglepő, hiszen szinte bármit kérhet a jegyespár, az az asztalra fog kerülni, így nem kell azon fáradozniuk, hogy legalább 3 féle „bárkinek és mindenkinek” tetsző ízt válasszanak a klasszikus esküvői tortához.

Így nemcsak az esküvőszervező élheti ki kreativitását a dekoráció tekintetében, hanem a cukrász is alkothat több félét a hagyományostól kezdve a viccesen át, a legújabb divatirányzatokig!

Ha egy picit visszagondolunk, Magyarországon már hagyománya van a desszertasztalnak, hiszen azokon az igazi, többnapos lakodalmakon egy egész kamrát is megtöltöttek és még ma is megtöltenek különféle házi süteményekkel. Ilyenkor a szomszédok és rokonok már egy héttel az esküvő előtt sütnek-főznek a háznál, hiszen a másnapi „morzsa partira” is gondolni kell és persze csomagolni valami finomat a násznépnek!

Mára persze az ok és a kivitelezés is változáson ment keresztül. A hagyományos sütemények mellett –zserbó, diós kosárka, néró, hó kifli, fatörzs stb. – a külföldről behozott édességek és divatirányzatok is az asztalra kerülnek. Nem elég a szépen szeletelt süteményeket egy tányéron elhelyezni, hanem az esküvőszervező –vagy a nászpár – egy előre elképzelt kompozíció alapján rendeli meg a cukrásztól a desszerteket elrendezés, színek, dekoráció és ízek alapján.

Az esküvői torta természetesen nem ment ki a divatból, ma is kérik a több emeletes, marcipánnal bevont változatot vagy a hagyományos grillázs tortát, amit illik a nyújtófával a lehető legkisebb darabra törni –hogy minél tovább tartson a házasság. Ám az elmúlt pár évben megjelentek a más stílusjegyeket és témát viselő torták is, melyek méretben sem hasonlítanak a hagyományos tortákhoz.

Az internetnek hála számos olyan desszert is divatossá és természetesen elérhetővé vált, amiről korábban nem is hallhattunk! Ezek pedig remekül illenek a desszert asztalra, hogy még színesebb, változatosabb, végeredményben pedig az esküvővel harmonizáló legyen.

És hogy melyek ezek?

-          macaronok – bármilyen színben elkészíthetőek a pasztell árnyalattól a szivárványig

-          croquenbouche – a franciák hagyományos esküvői tortája, nálunk mégis különleges torony

-          cake pop – egyszerű kivitelezés és bármilyen formába vagy vázába állítható

-          muffinok - egyforma díszítéssel, akár tortaállványra pakolva is tökéletes, nem kell a torta felvágásával se bajlódni

-          fánkok – akinek a fánk kedvence, nem kell lemondania róla, állványra/falra is pakolhatja

-          csokoládé szökőkút – gyümölccsel az igazi

-          pohárdesszert – akár a torta ízeiben

-          mini tarte-ok – különböző töltelékekkel

-          témák köré épülő asztal – mint például a Charlie és a csokigyár vagy az Alice Csodaországban

A fent felsorolt desszertek előnye, hogy szinte bármelyik elkészíthető „mentes” változatban is! Egyes kutatások szerint ma a magyarok 20%-a laktóz-, 1-2%-a pedig gluténérzékeny, így elkerülhetetlen, hogy a vendégek közül akár többen is, valamilyen „mentes” étrendet kövessenek. A „nyers” torták vagy a teljesen mentes esküvői torták mellett remek ötlet, ha ezekből a desszertekből készítünk „mentes” változatokat is.  

+1 fagylalt: A rekkenő hőségben ki ne örülne egy finom fagylaltnak, hát még a szertartások és beszédek után? Egy fagylaltpult, finom tölcsérek, öntetek és szóró cukrok és garantáltan boldog lesz az is, aki nem édesszájú! Ráadásként könnyen készíthetünk „mentes” fagylaltokat is a Babbi rizsfagylaltalap steviával és a Pernigotti 100% vegán alap használatával!

Ha tetszett ossza meg másokkal is.
 • Katalógusok

  Töltse le legfrissebb katalógusainkat és ismerje meg termékeinket!

  Tovább
 • Receptek

  Töltse le beszállítóink receptötleteit, illetve tájékozódjon a legújabb termékekről, és próbálja ki őket!

  Tovább
 • Árváltozások

  Ismerje meg a fontosabb termékkörök, márkák közeljövőben várható árváltozásait, valamint az ezeket befolyásoló piaci információkat.
  Tovább
 • Adok-veszek

  Cukrászati, pékipari és konyhai felszerelések. Válogasson az ajánlatok közül vagy töltse fel eladni kívánt eszközeit!

  Tovább
Hírek
Magyarország tortái

Magyarország tortái

Ön emlékszik Magyarország tortáira?

ULTRABALTON 2018

ULTRABALTON 2018

2018-ban is körbefutottuk a Balatont

Békás Kft. | Minden jog fenntartva © | All rights reserved | Weboldalt készítette: X-Page